Kabelbrott.

Om ni fått brott på begränsningskabeln (den som går runt hela tomten) så meddelar roboten "Ingen slingsignal" och dioden i laddstationen blinkar.
Om dioden är släckt så finns det ingen ström fram till laddstationen. Det kan i sin tur bero på att man inte har någon spänning i uttaget som transformatorn är kopplad till eller att transformatorn eller lågspänningskabeln är trasig. Kontrollera dessa delar om ni inte har något lyse i ladsstationen.

Om dioden blinkar så börja med att kontrollera att kabelanslutningarna till begränsningskabeln är bra. Efter något år så kan snabbkontakten ha av kabeln, då klipper man bara bort 5-10 mm av kabeländan och monterar tillbaks snabbkontakten igen. Kontrollera även kontakten /kontakterna till guidekabel.

Om det fortfarande blinkar så kan man testa vilken del av tomten som det är avbrott i. Byt då plats på guidekabel och ena kontakten till begränsningskabeln. Får ni då grönt fast sken så är den delen av installationen hel. Om det fortfarande blinkar - testa med andra änden på begränsningskabeln.

På ovanstående sätt testar man också om guidekabeln är hel. Det finns nämligen inget som indikerar att det är avbrott på guidekablarna. Roboten klipper ändå och man har fast sken i laddstationen.

För säkerhets skull kan man nu också testa att kretskortet i laddstationen är helt. Ta en kort kabelbit och sätt den mellan kabelanslutningarna för begränsningskabelel (A-märkta på laddstationen)
Om det blinkar trots att man gjort den korta slingan så är det mest troligen ett trasigt kretskort.

Om ni nu konstaterat kabelbrott så har ni tre bra alternativ:

1) Låna ett enkelt instrument av oss för att söka signal i kabeln. Denna metod kräver att man kommer åt kabeln med instrumentet. Låna instrument av oss gratis!

2) Hyr en kabelbrottsökarutrustning av oss. Mycket enklare att hitta felet om man är noggrann. 350 kr./dag

3) Anlita oss för att laga kabelbrottet. Enkelt, lite mer kostsamt och det är ofta en skaplig kölista.... 950 kr. förutsatt att felet kan avhjälpas på ca: 30 minuter på plats. Därefter 750 kr/tim.