Före vinterförvaringen

Om man sköter sina batterier så håller de längre! Före vinterförvaringen finns det några saker att tänka på om man inte gör det enkelt för sig och lämnar in roboten till oss för service och vinterförvaring.

Om ni har en automower med "Automower Connect" installerad så behöver man stänga av den funktionen före vintern annars drar den modulen ur batteriet då den försöker hitta GPS signal hela tiden.
Meny - Tillbehör - Automower Connect - Bocka ur rutan så att AMC kopplas ur. Klart! (kom ihåg att aktivera AMC när våren kommer och roboten ska igång.

Gällande batteriernas laddning så gäller olika rekommendationer för olika batterityper:

Vad gäller modellerna 220AC och 230ACX, så har dessa NiMH-batterier (nickel metallhybrid-celler) och dessa ska enligt tillverkaren underhållsladdas “någon gång” under vintervilan. För 320 och 330X som har Li-Ion-batterier (Litium Jon-celler) så tycker Husqvarna att dessa ska underhållsladdas 1-3 gånger under vintern beroende på hur lång vintern är.

För de nyare modellerna av Automower (305, 310, 315, 420, 430X och 450X) är rekommendationen att ladda fullt inför vintervilan. Här anges inte några råd om underhållsladdningen fastän det är batterier av Li-Ion-typ, se ovan.


Gör så här:

  • All laddning av batteriet ska ske i en uppvärmnd miljö (mer än 5 °C)
  • Ställ klipparen i laddstationen och slå på huvudströmbrytaren på klipparen
  • Luckan till kontrollpanelen ska vara öppen då batteriet laddas (då lämnar inte klipparen laddstationen när laddningen är klar)
  • Ladda minst en timme
  • Slå av huvudströmbrytaren och ta bort klipparen ur laddstationen då underhållsladdningen är klar